Home Vinařství Víno Sklep Ubytování Fotografie Kontakt

Víno měsíce

TRAMÍNOVÉ LÉTO
AKCE 5 + 1 ZDARMA

Tramín červený 2016
pozdní sběr, víno bílé polosuché

Ochutnejte jedinečné víno z viniční trati Nad nesytem, která je vyhlášená nejlepšími tramíny na Moravě! Vychutnejte si tóny čajové růže, květů pomeranče, skořice, čaje a lehce i citrusových plodů. Bohatou extraktivní chuť doprovází jemné tóny medu a kandovaného ovoce. Víno bylo oceněno mimo jíné stříbrnou medailí na mezinárodní soutěži FESTWINE Dubrovnik.

Cena láhve 0,75l je 200,- Kč
Akční cena za 6 láhví
je 1.000,- Kč
Akce platí do konce července

Objednejte si víno přímo z vinařství

Seznamte se s cenami našich vín a objednejte je přímo z vinařství. Jste velkoodběratelem? Kontaktujte nás pro individuální nabídku.

objednat

Sortiment vín

 

Ryzlink Vlašský 2016, víno s přívlastkem kabinetní víno, suché

Oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Mikulov, trať Valtická.

Velmi příjemné svěží víno zelenožluté barvy, jemné květinové vůně s nádechem kytice lučního kvítí a citrusů. Má harmonickou chuť, která je osvěžena příjemnými kyselinkami.
Doporučujeme k lehkým zeleninovým pokrmům, různým úpravám ryb a drůbežího masa i k mořským plodům.
Doporučená teplota 9-11 °C.

 

Pálava 2016, víno s přívlastkem Výběr z Hroznů, polosladké

Oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Sedlec, trať Nad Nesytem.

Barva tohoto výjimečného terroirního vína je velmi intenzívní, slámová s jantarovými odlesky na okraji. Bohatá až omamná vůně je výrazně květnatá s převahou růžových tónů a s harmonickou kořenitostí. Chuť je robustní a plná s medovými, citrusovými a vanilkovými tóny a velmi dlouhou dochutí.
Doporučujeme podávat k silněji kořeněným jídlům, paštikám, sladkým úpravám masa a sýrům. Výborně doplní i sladké pokrmy a dezerty.
Doporučená teplota 9-11 °C.

 

Pálava 2016, víno s přívlastkem pozdní sběr, panenská sklizeň, suché

Oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Klentnice,
trať Nad sv. Leonardem.

Po 3 letech práce vinaře v novém vinohradu, můžete poprvé ochutnat víno z výsadby nových keřů.
Barva vína je velmi intenzívní, slámově žlutá. Víno vyniká výrazně květnatou vůní s harmonickou kořenitostí. Jemné aroma čajové růže je obohaceno vanilkou a badyánem. Chuť je plná vyvážená s příjemnou kyselinkou.
Víno je vhodné snoubit se všemi úpravami sladkovodních a mořských ryb, kořenitými pokrmy a čerstvými sýry.
Doporučená teplota 9-11 °C.

 

Rulandské šedé 2016, víno s přívlastkem pozdní sběr, polosuché

Oblast Morava, podoblast mikulovská, vinařská obec Pavlov, viniční trať Nová Hora.

Elegantní víno zlatožluté barvy. Vůně je velmi bohatá s ovocnými tóny pomeranče, oříšku a medu. Chuť je plná, hebká, doplněná lehkým nádechem hřebíčku.
Doporučujeme podávat ke všem úpravám drůbeže, asijské kuchyni i příjemným chvílím s přáteli.
Doporučená teplota 9-11 °C.

 

Chardonnay 2016, víno s přívlastkem pozdní sběr, suché

Oblast Morava, podoblast mikulovská, vinařská obec Bavory, viniční trať Anenský Vrch.

Elegantní harmonické víno vyniká světle žlutou barvou. Vůně je intenzivní, plná, harmonická s ovocnými tóny hrušky, manga a melounu. Chuť je minerální, plná, dlouho doznívající, jemně kořenitá, s elegantní kyselinkou.
Doporučujeme k mořským plodům a těstovinám, hodí se také k měkkým sýrům s bílou plísním.
Doporučená teplota 9-11 °C.

 

Sauvignon 2016, víno s přívlastkem pozdní sběr, suché

Oblast Morava, podoblast mikulovská, vinařská obec Klentnice, viniční trať pod Klentnicí.

Barva tohoto vína je světle zelenožlutá. Víno vyniká komplexní velmi působivou vůní, ve které můžete nalézt tóny černého rybízu, květů černého bezu a hluchavky. Chuť je příjemně šťavnatá, lehce kořenitá s výraznější kyselinkou a nádechem grapefruitu.
Doporučujeme podávat k studeným předkrmům, bílému masu, rybám, chřestu a kozím sýrům.
Doporučená teplota 9-11 °C.

 

Tramín červený 2016, víno s přívlastkem pozdní sběr, polosuché

Oblast Morava, podoblast mikulovská, vinařská obec Sedlec, viniční trať Nad Nesytem.

Víno zlatožluté barvy vyniká okouzlující bohatou vůní po čajové růži, kterou doprovázejí tóny květů pomeranče, skořice, čaje a citrusových plodů. Bohatá extraktivní ovocná chuť je doplněna jemnými medovými tóny a kandovaným ovocem.
Tramín červený doporučujeme podávat k paštikám zejména z husích jater a dezertním sýrům a výrazným pokrmům.
Doporučená teplota 9-11 °C.

 

Muškát Moravský 2016, víno s přívlastkem pozdní sběr, suché

Oblast Morava, podoblast mikulovská, vinařská obec Dolní Věstonice, viniční trať Pod Pálavou.

Vyvážené atraktivní víno světle žluté barvy. Vůně tohoto vína je příjemně ovocná s tóny černého rybízu, meruněk a muškátu. Chuť je příjemná a svěží, zároveň plná a kořenitá s nižším obsahem kyselin.
Doporučujeme podávat k rybám, salátům a jemným paštikám.
Doporučená teplota 9-11 °C.

 

Veltlínské zelené 2015, víno s přívlastkem pozdní sběr, suché

Víno z České republiky, Oblast Morava, podoblast, Mikulovská, vinařská obec Milovice, viniční trať Strážný vrch.

Svěží víno zelenkavé barvy ve vůni s jemnou pepřnatostí a medovostí. V chuti je Veltlínské zelené plné aroma zelených mandlí a příjemně uhlazených kyselin.
Doporučujeme ke studeným masům a slaným předkrmům.
Doporučená teplota 9-11 °C.

 

Ryzlink vlašský 2015, víno s přívlastkem pozdní sběr, suché

Víno z České republiky, Oblast Morava, podoblast, Mikulovská, vinařská obec Mikulov, viniční trať Valtická.

Víno světle zelenožluté barvy, příjemně květinové vůně s nádechem lipového květu. V chuti harmonické s osvěžující příjemnou kyselinou.
Doporučujeme k lehké úpravě ryb či jemným paštikám.
Doporučená teplota 9-11 °C.

 

Ryzlink rýnský 2015, víno s přívlastkem pozdní sběr, suché

Víno z České republiky, Oblast Morava, podoblast, Velkopavlovická, vinařská obec Přítluky, viniční trať U Majáku.

Příjemné víno světle zelenožluté barvy, s vůní po ovocných plodech a jemnými minerálními tony. V chuti můžeme najít broskev, citronovou kůru a rozinky, zvýrazněny pikantní kyselinkou.
Doporučujeme k telecímu masu a rybám v různých úpravách.
Doporučená teplota 9-11 °C.

 

Rulandské šedé 2015, víno s přívlastkem pozdní sběr, polosladké

Víno z České republiky, Oblast Morava, podoblast, Velkopavlovická, vinařská obec Přítluky, viniční trať U studánky.

Zlatožluté víno s ovocnými tóny meruňky a hrušky, v chuti plné, harmonické s dlouhotrvající dochutí.
Doporučujeme k hustším a kořeněným jídlům.
Doporučená teplota 9-11 °C.

 

Chardonnay 2015, víno s přívlastkem pozdní sběr, suché

Víno z České republiky, Oblast Morava, podoblast, Mikulovská, vinařská obec Strachotín, viniční trať Kraví Hora.

Elegantní víno světle žluté barvy. Vůně intenzivní, plná, harmonická s ovocnými tóny kdoule a manga, chuť plná, dlouho doznívající, jemně kořenitá, s elegantní kyselinou.
Doporučujeme k mořským plodům a těstovinám, hodí se také k měkkým sýrům s bílou plísním.
Doporučená teplota 9-11 °C.

 

Ryzlink rýnský 2014, jakostní víno odrůdové, suché

Víno z České republiky, Oblast Morava, podoblast, Mikulovská, vinařská obec Sedlec, viniční trať Na Hůrce.

Barva tohoto vína je světle zelenkavě žlutá, zráním přibývají zlatavé odstíny. Aroma ovocného koktejlu doplňují zemité a minerální tóny. Svěží chuť uzavírá pro Ryzlink rýnský typická kyselinka.
Doporučujeme podávat ke všem úpravám drůbežího masa a ryb.
Teplota podání 9-11 °C.

 

Cuvée Stará Hora 2014, víno s přívlastkem kabinetní, suché

Víno z České republiky, Oblast Morava, podoblast, Mikulovská, vinařská obec Pavlov, viniční trať Stará Hora.

Toto jemné a harmonické víno vzniklo scelením odrůd Ryzlinku vlašského a Veltlínského zeleného. Barva je světle zelenkavěžlutá. Vůně je zajímavá souhrou aromat, kde můžeme zaznamenat lipový květ, citrusy, angrešt, vůni sprašové půdy i medové tóny a pepřnatost. Chuť je lehká vyvážená s příjemně dlouhou dochutí a velmi jemnou kyselinou.
Doporučujeme k bílým masům, mořským plodům, obědovým salátům a těstovinám Alla bolognese a Alla carbonara.
Teplota podávání 9-11 °C.

 

Rosé Dorotka Frankovka 2016, víno s přívlastkem pozdní sběr, polosuché

Oblast Morava, podoblast mikulovská, vinařská obec Pavlov, viniční trať U Božích muk.

Toto výjimečné růžové víno, které bylo vyrobeno z odrůdy Frankovka má sytě jahodovou barvu. Ve vůni lze cítit právě utržené jahody a třešně, v chuti je intenzívní dojem ovoce doplněn o sladkou smetanou.
Víno se výborně hodí ke všem společenským událostem a lehké letní kuchyni.
Doporučená teplota 9-11 °C.

 

Frankovka 2015, víno s přívlastkem pozdní sběr, suché

Víno z České republiky, Oblast Morava, podoblast, Mikulovská, vinařská obec Pavlov, viniční trať U Božích Muk.

Atraktivní rubínová barva značí bezvadný stav a potenciál tohoto vína. Vůně i chuť jsou typicky odrůdové po peckovém ovoci, především po tmavých třešních a švestkách. Ve vůni můžete cítit tóny sladkého dřeva, které víno získává delším zráním v sudech.
Doporučujeme ke zvěřině nebo zabíjačkovým specialitám.
Teplota podávání 14-16 °C.

 

Rulandské modré 2014, víno s přívlastkem pozdní sběr, suché

Víno z České republiky, Oblast Morava, podoblast, Mikulovská, vinařská obec Valtice, viniční trať Hůrka.

Extraktivní víno cihlově červené barvy, s oranžovým okrajem u sklenky. Ve vůni a chuti můžeme hledat ostružiny, maliny, černé třešně, chuť má smetanově-vanilkový rozměr.
Doporučujeme k jemným úpravám zvěřiny i jiných tmavých mas.
Teplota podávání 14-16 °C.

 

Frankovka 2012, víno s přívlastkem pozdní sběr, suché

Víno z České republiky, oblast Morava, podoblast Velkopavlovická, vinařská obec Velké Pavlovice, viniční trať Nad zahrady.

Víno má jiskřivou, karmínově-rubínovou barvu. Vůně je příjemně široká a připomíná jádra peckovin. Příjemná plná chuť po kandovaném ovoci přecházejícím do skořice, je zvýrazněna pepřnatostí a kouřovou dochutí.
Výborně se hodí k pečeným masům, ke zvěřině, kachně, huse i ke guláši, skvěle doplní uzeniny, zrající bílé sýry, těstoviny a některé druhy pizzy.
Teplota podávání 14-16 °C.

 

Rulandské modré 2011, víno s přívlastkem pozdní sběr, suché

Víno z České republiky, oblast Morava, podoblast Mikulovská, vinařská obec Valtice, viniční trať Hůrka.

Mírný granátový odstín barvy naznačuje odrůdu i nazrálost vína. Vůně je po zahradním ovoci, jahodách a třešních. Chuť je hebká, kulatá, až smetanově-vanilková, vyvážená s příjemným doznívajícím sladkohořkým taninem.
Doporučujeme ke všem úpravám zvěřiny a tmavých mas.
Teplota podávání 14-16 °C.

 

Veltlínské zelené 2014, jakostní víno šumivé – brut

Vyrobeno v České republice, oblast Morava.

Moderní svěží sekt s typickou vůní odrůdy Veltlínské zelené, ze které je vyroben klasickou metodou kvašením v láhvi. Hrozny pochází z Pálavských vrchů. Vůně sektu je velice jemná, chuť lahodná s příjemným šumivým efektem.
Doporučujeme ke všem úpravám bílého masa.
Teplota podání 5 °C.